maanantai 6. helmikuuta 2017

Amisagenallehu!

"How are you Henri? We are fine with the babies. Thank you for the money. Say hello to your friends! Amisagenallehu!"

Tällaisen viestin sain lauantaina. Kiitostekstin on kirjoittanut Mulu, vähäosaisten lasten päiväkodin johtaja Etiopiasta. Viime syksyn Antinkankaan koulun kirpparituotot ovat päätyneet kohteisiin, Etiopian kuurojen koululle sekä Addis Abeban päiväkotiin.

Oli ilo kuulla, että koululla sekä päiväkodillaa kaikki on hyvin. Tilanne koko maassa on rauhottumaan päin.
Sain myös kuvaterveisiä päiväkodilta. Siellä pienessä talossa, jossa on kaksi huonetta ja pieni keittiö, on tällä hetkellä 31 lasta. Siinä riittää vilksettä :)
Mutta onneksi Mulun apuna on muutama nainen, jotka huolehtivat lapsista.
Ainoa huolenaihe on vuokrat. Etiopia on nyt suuren muutoksen alla, kaupunkia rakennetaan kovaa kyytiä ja siitä syystä hinnat ovat nousseet taivaisiin. Päiväkodin vuokra on 300 euroa kuussa. Käsittämätöntä!

Yksi päiväkodin työntekijä, hänen lapsensa ja lisäksi yksi nainen asuvat kaikki kolme hyvin pienessä "talossa" päiväkodin lähistöllä. Mittaa rakennuksella on 1,5m x 3m. Pieni koppi siis. Siitä vuokra on 50e/kk. Päiväkodissa työskentelevä nainen saa kuukaudessa palkkaa 60euroa.
Kuulostaa hurjalta. Mutta hänellä on kuitenkin aika paljon, verrattuna moneen muuhun. Hänellä on työ, katto pään päällä ja päiväkotipaikka lapselle. Nämä eivät ole itsestäänselvyyksiä kaikkialla.

Antinkankaan koulun kirpparituotto oli yhteensä 650 euroa. Puolet siitä meni kuurojen koululle Hosainaan ja puolet Addis Abeban päiväkodille.

Tuntuu mukavalta, kun voi auttaa rahallisesti myös näin suoraan. Tiedän mihin tuo koko rahasumma menee. Välikäsiä ei ole.

Kiitos siis kaikille mukana olleille. Jos ostit jotain kirpparilta, tiedät nyt, että rahat ovat päässeet oikeisiin kohteisiin.

Tässä vielä muutama kuva päiväkodilta ja koululta.

Amisagenallehu! (Kiitos amharan kielellä)

-Heimo




Ylläolevat kuvat ovat tämän talven kuvia, kuvat lähetti Heidi Majuri. Kiitos :)

Alla on minun ottamia kuvia vuoden takaa.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti