keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Joulu on peruttu

Tänä jouluna en pääsekään Etiopiaan. Maassa on sen verran turvatonta tällä hetkellä, ettei reissuun kannata lähteä. Harmittaa. Todella paljon.

Etiopiaan on julistettu hätätila puoleksi vuodeksi. Ulkoasiainministeriön matkustustiedotteessa sanotaan seuraavasti:

Etiopiaan on lokakuussa 2016 julistettu yleinen hätätila perustuslakiin vedoten. Hallitus on ilmoittanut pyrkivänsä tällä rauhoittamaan levottomaksi edennen tilanteen. Erityisesti Oromian ja Amharan maakuntien alueilla on ollut heinäkuusta 2016 alkaen useita kuolonuhreja vaatineita levottomuuksia ja mielenosoituksia. Sekä etiopialaisia että ulkomaisessa omistuksessa olevia yksityisiä yrityksiä on tuhottu ml. majoituspaikkoja. Päätietkin saattavat olla alueilla suljettuja, sillä tiesuluista on tullut yleisiä. Tarpeetonta matkustamista alueelle kehotetaan välttämään. Myös pääkaupunki Addis Abebassa on ollut mielenosoituksia, jotka hajotetaan voimallisesti. Mobiili-internet on ollut poikki ja katkoksia voi esiintyä ajoittain.




Myös Hosainassa, kuurojen koululla työskentelevä Heidi Majuri kirjoitti tänään sähköpostia, ja kertoi, ettei juuri nyt kannata mennä Etiopiaan. Tilanne ei aikoihin ole ollut näin kriittinen, joten kaikkea turhaa matkustamista on vältettävä. Myös Heidin on valmistauduttava siihen, että joutuu jättämään Hosainan ja menemään turvaan joko pääkaupunkiin tai jopa Suomeen.
Pitää siis toivoa, ettei levottomuudet yllä Hosainan kuurojen koululle asti, ja kaikki ystävämme siellä saisivat olla turvassa.

Kokoajan mietitään, että koska pitäisi lähteä maasta. Täällä kuurojen koululla on kaikki rauhallista, mutta kaikkien harjoittelijoiden matkat on peruttu. joten jos olette nyt suunnittelemassa tänne matkaa, niin se kannattaa perua, ikävä kyllä.
Katsotaan mitä tapahtuu, kun huhtikuuhun asti on poikkeustilanne. Toivottavasti saan täällä olla tekemässä töitä koko vuoden.

Netti toimii miten sattuu. Facebook ei ollenkaan avaudu.
Täällä muuten eletään mahdollisimman normaalia elämää.


Yllä otteita Heidin sähköpostista.

 
Pettymys on suuri. Olen niin kauan suunnitellut reissua ja haaveillut joulusta kuurojen koululla. Myös Antinkankaan koulun oppilaat ovat olleet mukana järjestämässä koulun kirpputoria ja tuoneet lahjoitustavaraa minulle. Toki kirpputorin tuotto voidaan edelleen lähettää Hosainaan, tavaroiden lähetystä postitse pitää kuitenkin vielä miettiä. Se ei aina ole järkevin vaihtoehto tuollaiseen maahan, jossa lisäksi on hätätila päällä.
Onneksi emme kuitenkaan ehtineet varata lentoja. Ja tärkeintä on, että tällä hetkellä kaikki Etiopian suomalaiset ja kuurojen koulun oppilaat saavat elää rauhassa. Toivotaan, että kriisi saadaan hallintaan ja reissuun pääsisi sitten myöhemmin.

Nyt vain pitäisi keksiä, miten tästä pimeästä marraskuusta ja joulusta selviäisi. Johonkin aurinkoon olisi mukava lähteä...









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti