tiistai 8. marraskuuta 2016

Kirpputori

Aloitin tänä syksynä työt uudessa paikassa Raahessa, Antinkankaan koulussa.
Täällä on ollut oikeen mukavaa olla!

Olen syksyn mittaan saanut kierrellä eri luokissa kertomassa Etiopian matkoistani. On hienoa huomata, kuinka vauhdikkaankin luokan saa istumaan rauhassa, kun näyttää kuvia Etiopiasta ja kertoo tarinoita kuvien takaa. Asia selvästi koskettaa ja herättää ajatuksia ihan pienissäkin oppilaissa.

Yksi hienoimpia juttuja täällä koululla on aktiivinen oppilaskunnan hallitus, joka ohjaavan opettajan, Karoliina Syngelmän johdolla järjestää monenlaista toimintaa. Myös tämä porukka innostui niin kovasti Etiopia-hommasta, että ovat omatoimisesti järjestäneet kirpputorin meidän koululle.
Tuotto kirpparista ohjataan Etiopiaan, Hosainan kuurojen koululle. Mahtavaa!




Tänäänkin oli ilo seurata, kuinka alaluokkalaiset oppilaat omatoimisesti hinnoittelivat kirpparitavaroita. Oppilaat, opettajat ja vanhemmat ovat tuoneet koululle monenlaista tavaraa, vaatteita, suksia, kirjoja, elokuvia...
Kirppari-tapahtumaan on myös kehitelty ongintaa, jonka palkinnot oppilaat kävivät tänään hakemassa Raahelaisilta yrityksiltä. Kiitos kaikille lahjoittajille!

Ja hienointa tässä koko hommassa nimeomaan on se, että kaikki tämä ideointi ja järjestely on tullut oppilailta itseltään. Yksi viidesluokkalainen oppilas esimerkiksi hoiti Raahen Tähtikirppikseltä ilmaisen pöydän pariksi kuukaudeksi, johon on voinut viedä tavaroita. Myös tämän pöydän tuotto menee kuurojen koululle. 


Tällainen toiminta on mielestäni juuri sitä, mitä tänä syksynä voimaan astunut uusi opetussuunitelma vaatii. Oppilaat ideoi ja osallistuu. Tämän projektin kautta oppilaat oppivat hyvin monenlaisia asioita.
Ensin suunnitellaan, sitten tehdään kirppari-ilmoitus lehteen, kerätään tavaroita, hinnoitellaan, myydään... Eikä koulun henkilökunnan tarvitse kuin seurata sivusta, että asiat tulee hoidettua oikein. Vastuun antaminen lisää oppilaan ja opettajan välistä luottamusta. Tällöin voi syntyä jotain hienoa. Esimerkiksi tämä kirpputori!

Joten, tervetuloa kirpputorille! 
Osoite: Antinkankaan koulu, Brain Centerin tilat (Rantakatu 5, Raahe)
Aika: Keskiviikko 9.marraskuuta klo. 13.00 - 18.30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti