keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Addiksen uudet kasvot

Noniin, nyt hetki aikaa rauhoittua blogin äärelle kertomaan alkumatkan ajatuksia.
Lennot sujuivat mukavasti ja kaikki tavarat saatiin turvallisesti turvatarkastuksista läpi. Olimme puolenyön aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Addis Abebassa.
Lentokentälle oli tilattu kyyti ja majatalolle oli tilattu henkilö vastaanottamaan meitä. Kumpaakaan ei tullut/ollut :)
Afrikan tyyliin. Kaikki lopulta selvisi, kiitos Kristianin, kokeneimman Etiopian kävijän.

Pääsimme kolmen aikaan nukkumaan ja aamulla heräsimme puoliysin aikaan aamupalalle. Voi autuus ja onni tätä aamupalaa täällä Suomen Lähetysseuran vierastalolla. Tuoretta leipää, hedelmiä, puuroa....

Ensimmäisenä päivänä kävimme vaihtamassa rahaa euroista paikallisiin birreihin. Tai yritimme ainakin :)
Osa sai vaihdettua rahat ongelmitta, mutta minulla oli niin paljon erilaisia seteleitä että pankkivirkailijan piti todemtaa setelit aidoiksi sähköisellä laitteella. Mutta kun pankkiin ei juuri silloin tullut sähköä. Virkailija otti setelinippuni ja lähti laitteen kanssa ulos, minä kävelin perässä. Lihakaupassakaan ei ollut sähköä, siispä naapurikadun parturiin.
Siinäpä sitten yksi seteli kerrallaan skanneriin ja yhellä piippauksella seteli läpäisi testin, kahella ei. Mulla piippaili enimmäkseen kahdesti. Täällä kun ei laitteet vielä tunnista uudistuneita euron seteleitä.
No, sain pari sataa vaihdettua. Ja matka jatkui.

Rahojen vaihdon jälkeen lähdimme kävellen paikalliselle ostoskeskukselle. Matkaa oli noin 4km.
Oli mahtava taittaa jalan matkaa. Edellisellä reissulla liikuimme aina auolla/taksilla ja niistä jäi niin kamalat muistot. Nyt Addiksen näki ihan uusin silmin. Oli aikaa katsella ja kierrellä, pysähtyä ja ihmetellä. Ja valokuvata!

Ostari oli tuttu paikka edellisreissulta ja olikin mukava nähdä, miten rakennustyömaat sen ympärillä olivat kehittyneet. Hitaasti mutta epävarmasti.
Shoppailun ja kahvihetken jälkeen jatkoimme matkaa tuttuun ruokapaikkaan, Tivoliin. Kylläpä pizza maistui hyvälle!

Syönnin jälkeen kävelimme pitkin pieniä katuja takaisin vierastalolle. Tuo matka olikin tähänastisen reissun kohokohta. Kulkea rauhassa pieniä kyläteitä ja tavata paikallisia ihmisiä, ottaa valokuvia ja vaihtaa kuulumisia. Enkuksi, Amharaksi ja jopa viittomakielellä :) pieniä sanoja, suuria hetkiä.
Reissun jälkeen olimme kaikki väsyneitä ja eritoten likaisia. Siispä suihku ja hetki hauskaa piirustuspeliä, nauratti ja väsytti.
Untenmaille mentiin jo ennen kymmentä ja kylläpä uni maistui, aamuun asti! :)

Nyt aamupala syöty ja kohta Hotel Sheratonille viettään uuttavuotta!

Täällä siis kaikki oikein hyvin! Vanhaa valuttaakin on tulossa Ryhmä2:n mukana huomenna. Ja niin, minulle ennestään tuntemattomat reissukaverit on ihan huippuja! :) Minä nautin olostani. Terveisiä Suomen pakkasiin!

(Kirjoitusvirheitä ei nyt ehdi tarkistaa, taksi tulee! Tarkistan myöhemmin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti