tiistai 8. joulukuuta 2015

Muutama sana musiikista

Kuuntelin kuluvan vuoden aikana 55 000 minuuttia musiikkia Spotify-sovelluksella. Siihen päälle vielä muut musiikit, esim. autolla ajon yhteydessä. Käytin siis vuodessa yhteensä 40 päivää musiikin kuunteluun. Se on aika paljon. Se on aika mukavaa!
Musiikki on minulle hyvin tärkeä asia. Kuuntelen musiikkia enimmäkseen yksin ollessani. (Olen muuten siis aika paljon yksin ). Teen melkein kuukausittain Spotifyssa oman uuden soittolistan. Kerään siihen uusia löytöjä ja lisäksi vanhoja klassikoita, mitä nyt milloinkin haluan kuunnella. Riippuu fiiliksestä.

Spotify ilmoitti siis minulle eilen vuoden kuunnelluimmat kappaleet ja artistit. Niitä on paljon. Kuuntelen monenlaista musiikkia. Kuluneen vuoden minun kuunneluimmat löytvät tästä: Top100
Mitähän jos olisi kuuro. Silloin ei kuulisi. Silloin ei kuulisi musiikkia. Ei puhetta. Ei takaa tulevaa autoa. Ei linnunlaulua. Ei ukkosen jyrinää.

Kuurojen koululla vieraillessani tärkein ohje mikä meille annettiin etukäteen, oli sisäistää se, etteivät kuurot kuule. Se oli joskus jopa yllättävänkin vaikea muistaa. Puutöissä oppilaat, eivätkä kuurot opettajatkaan kuule jos sirkkeli menee rikki ja ääntää oudosti. Koulun pihatiellä oppilaat eivät kuule lähestyvää autoa.

Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä edelliseltä reissulta, tai koko elämäni ajalta tapahtui eräs päivä koulun koripallokentällä. Olimme Veetin kanssa leikkimässä lasten kanssa. Meillä oli lippikset päässä ja kaksi koulun oppilasta halusi lainata niitä. Kun he saivat ne päähänsä alkoi ikimuistoinen show. Kaverukset laittoivat isot lippikiset coolisti vinoon ja alkoivat tanssimaan rap-staran elkein. Se oli mahtava ja liikuttava näky. Pojat, jotka eivät koskaan olleet kuulleet rap-musiikkia, olivat kuitenkin jotenkin omaksuneet siihen liittyvän rytmiikan ja liikehdinnän. Voi sitä iloa! Kovimmat rap-muuvit ikinä! :)

Rytmikästä uutta vuotta meille kaikille! Kuuleville ja kuuroille.
Musiikki on siisti juttu. Kuunnelkaa sitä jos teillä on siihen mahdollisuus, eli kuulevat korvat. Kuunnelkaa just sitä, mistä te itse tykkäätte :) ✌

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti